Calandsoog 01-07-2020 05-07-2020
17 februari 2025 - Callantsoog, Nederland
Calantsoog
Voor het eerst gaan niet vliegen naar USA of Finland dat komt door de COVID 19. Wij mochen wel vliegen maar dan op eigen risco. Het reis advies is code geel. Daarom gaan wij naarCalantsoog. Na een vlucht van anderhalf uur zijn we op de plaats van bestemming aangekomen. Nu vlug inchecken en dan onze gehuurde fietsen halen en dan vlug boodschappen doen voor het avondeten. Het avondeten zelf maken is niet veel van gekomen, omdat we uit eten gingen. Wij hebben daar een huisje gehuurd via vrienden op de fiets, Het huisje heeft een aantal kamers die met elkaar verbonden zijn, de deuren zijn met gordijnen dicht te maken om inkijk te voorkomen. Gelukkig konden we de deuren op slot doen. We hebben andere fietsen dan wij gewend zijn. Ze fietsen zeer licht. Ze zijn wel goed beveiligd eerst moet je de fiets op slot doen en daarna moet je de accu uitzetten en het sleutel er uithalen. Later in de week gaan we ook Cruise maken naar een mooi eiland.
Julianadorp
Vanmorgen toen wij opstonden regende het. Eerst even naar AH voor eieren, want daar had Cora zo'n trek in omdat bij het ontbijt alleen maar kaas en zoetigheid was en een bakkie thee. Nog nooit zo'n summier ontbijt gehad bij Vrienden op de Fiets.... Maar gelukkig hebben we ook een eigen keukentje... Na het eitje eten gingen wij naar Julianadorp om wat van de omgeving te kijken of even door rijden en Den Helder te verkennen. Ik hoorde dat Cora ook naar Action wilde om een goedkope fietstas te kopen. Ze zei:"Het is gemakkelijker om drinken en eten mee te nemen en de regen kleding." Maar wat een wind onderweg! Wij hebben even gegeten in Julianadorp. Hierna zijn wj naar Anna Paulowna gegaan, want ICare van Karin bestond 18 jaar en wij wilden haar verrassen met bloemen en vonden het gezellig om ook bij haar op visite te gaan. Wij hebben daar bij Action wel een fietstas gekocht. Boeket bloemen voor Karin besteld en een kaartje gekocht. Bij Karin hebben we heerlijk in de zon gezeten en het heel gezellig gehad. Na een tijdje zijn wij naar Hans gegaan hier vlakbij op de de Camping Callasande. Daar hebben wij ge BBQ et Na een tijd gezeten en gegeten te hebben zijn wij naar huis gegaan. Ook was de wind gaan liggen en wij blij, want de accuus waren bijna leeg.
Calantsoog deel 2
Vandaag zijn wij gewoon aan het rondfietsen want Marleen en haar vriendin zouden in de middag komen. Wij hebben een lekker visrestaurant gevonden daar hadden we een lekkerbek niet vet en lekker. Want een paar dagen geleden zaten wij bij buren ook vis te eten maar dat was niet lekker en het vet droop er af het was alsof het opgewarmd was. Dus niet daar eten. Later hebben wij boodschappen gedaan bij AH. O ja we zijn ook naar het VVV geweest om wat informatie. We zagen onderweg een museumboerderij en een jutter museum deze waren helaas dicht.
Broek op Langedijk
Vandaag storm en regen. Vannacht ging het ook behoorlijk tekeer. Gisteren zei:"Marleen, kanonnen, wat waait het hier hard, je waait zowat uit je verschoning". Het was niet alleen gisteren, maar alle dagen dat wij hier zijn. Dus we zijn niet veel weg gegaan. Vandaag gingen wij met de auto naar Broek op Langedijk. Hier hebben Cora en ik gewoond. Het doel hiervan was dat wij op bezoek gingen bij Alberdin en Cees, omdat het rot weer is. Het fietsen is niks met de storm en regen. De cruise die wij zouden maken gaat misschien niet door vanwege het rot weer. Als wij gaan dan met de auto naar Den Helder en verder met de boot en bus.
#####
Feest Vieren
Wij gingen naar een Jutters Museum hoewel het heel stormachtig was met flinke windstoten. Wij merkten met fietsen hoe zwaar het was om tegen de wind in te fietsen, vooral de zijwind,je werd gewoon weggedrukt naar de andere kant. Het was een zeer leuk museum en geweldig opgezet met leuke verhaaljes er bij.
De foto's,
gevonden op het strand
Cruise naar.....
Vandaag is niet leuk meer het blijft maar stormen. Wij gaan met de auto naar Den Helder, daar parkeren wij de auto en dan gaan wij na het kopen van de kaartjes aan boord. Helaas gaan wij niet op het dek staan om naar het mooie uitzicht te kijken, vanwege de storm. Na een poosje vertrekken wij naar onze bestemming. De reis over zee zonder walvissen of dolfijnen, alleen een ruwe zee. Na het aanmeren bij het Horntje, gaan we verder naar Den Burg om Floor even te ontmoeten. Helaas het ging niet door Floor moest werken. Hier en foto's van de over tocht.