Thailand en Dubai
15 februari 2025 - Thailand, Thailand
Ja, ik hoor jullie denken, jullie zijn toch al in Dubai geweest. Ja, wij gaan nu Oud en Nieuw in Dubai vieren. Voordat we op reis naar Dubai gaan, gaan wij eerst naar Thailand, want wij willen daar in de vakantie de Kerst vieren. Waarom we daar Kerst vieren is makelijk uit te leggen, Midas de zoon van Hans vroeg aan ons of wij ook naar Bangkok gaan. Ja zeiden wij, dus gingen we op zoek naar een hotel. Wij zitten in Bangkok Vista Residence Bangkok, Midas loopt stage in het Rembrandthotel, Hans en Miranda wilden ons nog upgraden naar dat hotel maar wij wilden liever hier blijven omdat het heel kleinschalig is. Een fantastisch hotel vlak bij het Paleis, MBK shoppingmall en de Skytrain. Tevens hebben geboekt bij Emirates, Want Transavia was duur voor 2 vluchten, tot Dubai was € 400,-- pp. Dan moesten nog een vlucht naar Bangkok hebben. Dus daarom hebben wij geboekt Emiraten, hier betaalde wij
€ 725,-- pp. Heengaande naar Dubai met Boenging 777-300 foto 1 Dit is de foto van het toestel. De indeling van het toestel is de eerste twee rijen eerste klas de business klas zijn de volgende zes rijen 2 3 2 indeling economie klas de rest restrende stoelen daar is de indeling 3 4 3 maar op sommige punten 2 4 2. Het menu van Amsterdam-Dubai.foto menukaart Dit zag ik met Arantxa toen wij met Royal Jordanian Airlines naar Amerika vloog. Op het vliegveld van Dubai kon ik geen foto maken van Dubai, wel heb ik van de binnenkant. Dit de foto's van de binnenkant van de Airbus.
foto 2foto 3 Dit was een Nerlandse Stuwarddesfoto 4
De menukaart van Dubia-Bangkok.foto menukaart Na een lange taxirit kwamen wij in het hotel aan. De dame van de receptie ontving ons vriendelijk, en ze hielp ons met het uitladen van de koffers. Na het uitpakken van de koffers hebben wij boodschappen gedaan en wat gegeten bij KFC. Hier zijn de eerste foto's van het hotel. foto 5 Onze slaapkamer. klik hier voor de geschiedenis van het land. klik hier voor de geschiedenis van Bangkok
#####
Na het ontbijt zijn wij de omgeving gaan verkennen en de MBK shoppingmall ingegaan om wat boodschappen te doen. Ook heb ik een nieuwe bril gekocht. Deze zijn vele malen goed koper dan Specsavers. Onderweg hebben we wat foto's gemaakt. Een van een tempeltje en de andere was bose en zoekende vrouw, in de volksmond werd ze bestempeld als een slechte vrouw. dit zijn de foto's foto 1 Tempel foto 2 Luchtijd foto 3 foto 4 We hebben nog even gewandeld langs de San Saeb Canal. Hiee heb ik nog een paar foto's gemaakt. Hier varen bus boten af en aan. De ene gaat naar de malls en ook maar dichter bij het hotel. Meer weten over de San Seab Canal klik hier
foto 5
kanaal boot
foto 6
Foto's langs het kanaal
foto 7foto 8
Op weg naar het hotel heb ik deze foto's gemaakt er is ook een foto van het paleis, maar de tweede foto mocht ik niet nemen, omdat de de Koning en de koningin op visite kwamen bij de prinses.
foto 9
Een soort katten asiel
foto 10
Vanwege de verjaardag van de koning 12 dec.
foto 11foto 12
Het Paleis van de prinses
foto 13
Tempel
foto 14foto 15foto 16foto 17
Grand Palace
Vandaag zijn we met de taxi naar Grand Palace gegaan (in Thais Wat Phra Kase). Daar aangekomen kwam een man op ons af, ik dacht dat hij een Gids was, hij zei: "Het paleis is gesloten omdat ze gaan bidden" Toen kwam de tuk tuk aan die ons wel even naar iets wilde brengen wat duizend Bath zou kosten. Dat wilden wij niet. Hij kon ons ook hen en terug brengen naar de Big Buddha en nog wat andere dingen voor 50 Bath Na een lange tijd rijden in dat ding zei hij:"ik wacht wel op jullie dan kunt ook naar de markt." "Nee" zeiden wij, Wij gaan wel met de taxi of met de bus terug. Wij voelen ons getukt door de tuktuk. Foto, van Boeda en omgeving
foto 1
foto 7
foto 8
foto 9
foto 10
foto 11foto 12foto 13foto 14.
Deze buddha is 32 mtr
hoog en 11 mtr. breedfoto 15
Foto, van Boeda en omgeving Met de taxi gingen we toen naar het Grand Palace, hebben ook een bezoek gebracht aan het textiel museum van Konigin Sirikit. Daar aangekomen na een rit met veel drukte op de weg, moesten wij 57 Bath betalen, maar 52 Bath betaald omdat hij geen geld terug had van 1000 Bath. We gingen eerst verkeerd voor kaartjes te kopen. Nadat we kaartjes hadden moesten we door de controle. Een vrouw voor ons werd gezegd haar rugtas af te geven, wij mochten gelukkig door met ons rugtasje.
Citi toer door Bangkok
Na het ontbijt zijn wij naar Midas gegaan we hebben genoten van ijskoffie speciaal met slagroom en vruchtjes. Wij hebben over zijn werk gepraat en nog de prachtige entree van het Rembtandt Hotel kunnen aanschouwenn. Wij zijn plm. een uurtje samen geweest en verder gegaan naar de markt die de grootste van de wereld is. Voordat wij er naar toe zijn hebben wij nog wat foto's gemaakt. Zie de foto's:Deze foto'zijn gemaakt na Midas
foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5
City toer door Bangkok
Dan met de Skytrain naar de markt, het was te groot om alles te zien. Na een lange tijd te hebben rond gedwaald zijn we naar huis gaan. Bij thuis komst hebben we geluncht. Opnieuw water mee genomen en weer op stap naar de nachtmarkt. Het was gewone markt allen bij avond.
Verslag van Lumpini Park, Wat Arun en Wat Pho
Zondag, vandaag lekker uitgeslapen en laat ontbeten. Wij zijn met de sky trein naar het Lumphini Park gegaan en daar wat gewandeld. Onder het wandelen kwamen we kleine krokodillen of leguanen tegen. Ach ik weet niet veel te vertellen, kijk de foto's maar.
klik hier voor de foto,s van het Lumpini Park.
klik hier om te meer wten over Lumphini Park Hierna zijn we met de skytrein naar Bang Wa gegaan maar daar was niets te beleven. Dua terug naar Saphan Taskin gegaan en daar met de boot naar Wat Arun gaan. Wat Arun is Boedistische Tempel Het was hier zeer prachtig.
klik hier om meer te weten. foto's bekijken van Wat Arun tempel
Klik hier voor de foto's van Wat Arun. Na het bezichtigen zijn we weer met de boot over gestoken naar Wat Pho. Meer bekent als liggende Boeddha.
Klik hier voor de foto's van Wat Pho.
klik hier voor meer infomatie.
Rustdag
Vandaag een rustdag, want Cora had last van haar rug. Wij zijn na het ontbijt, met de taxi naar de Bo Bae Tower gegaan in het Prince Palace Hotel. Het was file rijden daar naar toe wij zijn eerder uitgestapt. Helaas was het nog een stuk lopen langs al die kraampjes. Daar hebben wij een kerstavonddiner besteld. Later misschien een bootreis. Met de busboot gingen we terug naar Siam Discovery. Daar hebben bij MBK een bril voor Cora gekeken. Wij konden eerst de brillenwinkel niet meer terug vinden, omdat wij op de verkeerde verdieping waren. Cora heeft een massage genomen voor haar rug, het gaat een beetje beter. Maar voor de massage gingen wij eerst eten. Cora heeft nog een legging gekocht. Wij wilden naar de sky train toe, maar we verdwaalden steeds. Totdat we aan iemand vroegen hoe we moesten gaan. Eindelijk thuis gekomen dronken wij eerst koffie, en gingen wij eten. Er zij veel foto's te bekijken.
Twee Rustdag vanwege de rug pijn van Cora
Vandaag hebben wij weer een rustdag genomen vanwege Cora. Cora en ik hebben vandaag een nieuw ,,,,,, gekocht. Jullie kunnen straks zien op de foto. Dit is helaas geen prijsvraag. Ik ben er blij mee want ik kon met die ander niet meer ..... Wij zijn naar de massagesalon toe gegaan. Cora voor rug en ik voor mijn voeten. Nu zijn alle spieren lekker los. Het was lekker ontspannen die massage. foto 1 Wat is er veranderd? om duiker te zien druk op 1 Morgen krijgen jullie de uitslag.
#####
Dag voor kerst en kerstavond
Wij zijn met de taxi naar Chinatown gegaan. De taxichauffeurs wilden er 200 bath voor hebben, ondanks dat was er een chauffeur die ook 200 bath vroeg maar na aandringen deed hij toch de meter aan. Het was zo druk dat wij een hele tijd op één plaats bleven staan. Aan gekomen Chinatown moesten wij 57 bath betalen maar we gaven hem 70 bath. Er waren vele tempels om te bezichtingen maar voor de laatste moesten een tijdje lopen. Het was laat geworden dus met de taxi naar huis en weer vroegen de chauffeurs 200 bath. Zo hadden wij een stuk of 4 chauffeurs gehad en weer na aandringen de meter aanzetten. Weer was het zo druk dat een ambulace er niet langs kon omdat er drie rijen dik auto's stonden. In het hotel aangekomen hebben wij bij de receptie gevraagd voor een taxi om ons naar het kerstdiner te brengen. Nee, dat moest je zelf regelen. Wij naar onze kamer om ons om te kleden, toen de telefoon ging en de receptie zei dat ze een taxi hadden besteld. Hij komt om 17.30 uur, maar dat kost 200 bath. Oke zeiden wij. Aangekomen bij het hotel waar wij het diner hebben, gaven we 200 bath, maar de chauffeur sprak geen engels, want hij zei iets wat wij niet konden verstaan. gelukkig stonden mensen buiten en ik vroeg of ze ons wilden helpen, en dat deden zij. Wat er aan de hand was weten wij niet maar het was goed zo. Wij wachtten op Midas hij zou ook komen maar het was al 18.15 uur, laten wij boven kijken want daar moesten wij de kaarten halen en mischien is hij daar, daar was ook niet. Terug naar beneden daar was hij ook niet dus zei ik ga jij maar naar boven om de kaarten te halen. Cora liep al weg, ik riep haar maar ze hoorde het niet eens, Midas kwam er aan. Midas en ik gingen ook naar boven en daar stond Cora nog om de kaartjes te halen. Wat werken ze rommelig. Eindelijk naar naar de 78ste verdieping. vor het diner, je kon daar kiezen wat je wilde eten. Ik heb tijdens het diner een foto gemaakt maar die is niet zo mooi geworden maar je kan wel zien hoe druk het was. Het was gezellig met hem, je kon aan hem zien dat hij genoot. Na het diner namen wij afscheid van Midas die blij was omdat hij anders niemand had om kerstavond te vieren. Zijn ouders zitten in het buitenland. Foto 1 Zie hoe druk het is.
Kerstdag. Naar Jim Thompson
Jim Thompson
Wij hebben vandaag een bezoek gebracht aan het Jim Thompson huis. Very interesting story! We hebben een rondleiding gehad, maar helaas mochten er geen foto's gemaakt worden... James Harrison Wilson (Jim) Thompson in Greenville, Delaware geboren op 21 maart 1906. In Maleisië (Cameron Highlands) op 26 maart 1967 spoorloos verdwenen. Hij was een Amerikaanse majoor en zakenman. Oorlogsjaren: Thompson kwam bij de Office of Strategic Services (OSS), de voorloper van de Central Intelligence Agency (CIA) en werd naar het Franse leger in Noord-Afrika gestuurd en daarna naar Italië en Frankrijk. Na de bevrijding werd hij naar Ceylon gestuurd. Na de oorlog: Na de Japanse overgave, hetgeen ook het einde van de Tweede Wereldoorlog inhield, werd Thompson naar Thailand gestuurd als majoor van het Amerikaanse bezettingsleger. Hij verliet het leger in 1946.Om het toerisme naar Bangkok te bevorderen besloot hij eerst het Oriental Hotel op te knappen, het enige hotel dat hiervoor in aanmerking kwam. Het beviel hem daar zo goed dat hij besloot in Thailand te blijven wonen. Hij begon zich in te spannen om de zijdeproductie in Thailand weer op gang te krijgen.
Golden Mount of Wat Saket
Vandaag zij wij naar de Golden Mount gegaan met de taxi. De chauffeur bracht ons er naar toe en stopte in de buurt van de Golden Mount, en hij zei: "Hier is het." Maar Cora dacht anders, maar de chauffeur zei dat het Wat Saket is. Door eigenwijze Cora kwamen we dus in de buurt terecht, maar dat was niet erg, wilden we toch al naar toe. Dus eerst maar naar die andere Wat, ik wilde een foto maken, maar dat ging niet, dat kwam doordat ik zo dom was geweest om de camera aan te laten staan. Dus ik had geen stroom meer. Nadat Cora de foto met haar tablet gemaakt had gingen wij naar de Golden Mount toe, het was gelukkig niet ver. We moesten wel veel trappen lopen, en dat viel niet mee in de warmte. Cora wilde in de eerste instantie niet naar boven, maar we zijn toch gegaan. Hetis wel de moeite waard geweest en ik vind het jammer dat ik geen foto's kon maken. Oja, wij zijn met de taxi daar naar toe gegaan, maar dat hoefde niet eens want wij konden met de busboot gaan en dat scheelde geld en tijd. Teruggaande zijn we wel met de busboot gegaan.
Ayutthaya
Vandaag gingen wij naar Ayutthaya. Hiervoor zijn wij vroeg gewekt maar niet de tijd die wij opgaven. Want wij zouden worden gehaald om 6:30 uur met een busje. ook die kwam te laat. Wij trachtten het reisbureau te bellen maar kregen geen gehoor, later wel en zij zeiden dat de bus onderweg was, al met al was hij een half uur later. Wij zijn naar een verzamelpunt geagaan om met de touringcar naar diverse tempels en het paleis in Ayutthaya te gaan. Wij hebben het ook getroffen met de gids, hij vertelde ronduit over alles van Rama 1 t/m Rama 9 en ook over de tempels. Wat soort hout het gemaakt was. Bij Bang Pa - In Palace moest Cora een sarong en bloes huren. Je ziet het wel op de foto hoe ze er uitzag, ze had er wel de pest in. Ze vroeg waarom ze het aan moest, want sommigen hadden en korte broek aan, maar zij had een legging aan, dit mag niet uit respect voor de koning. klik hier voor de foto's Bang Pa - In Palace. Meer weten over Bang Pa - In Palace klik hier Meer weten over Ayutthayaklik hier Hierna zijn wij naar een Chinesche Tempel gegaan, ben vergeten wat en hoe het was. Daarna zijn wij naar de tempeloverblijfselen gegaan. Deze is door oorlog verwoest. klik hier voor de foto's van de verwoeste Tempel Na alle tempels bekeken te hebben zijn wij naar de boot gegaan. Daar hadden we de luch in buffetvorm. Toen wij aan boord gingen werden wij met een kapiteinsgroet verwelkomd. Tijdens de vaart heb ik ook foto's gemaakt. Aangekomen werden we met het busje weer thuis gebracht
De laatste dag in Bangkok
Vandaag zijn voorlaatst hier in Bangkok. Vanmorgen heeft Cora haar nagels laten doen. En daarna zijn we naar de opticein gegaan om de bril van Cora laten bij stellen. Ook hebben wij souveniers gekocht. De een was duurder dan de ander.Zo vonden wij wat we zochten. Wij bij MC Donalds gegeten, het was rijst met kip. Cora nam een en zei oei dat was heet en het was heet zels voor was het heet. Wij gaan alvast klaar voor vertrek morgen. Allen is vervelend dat we vroeg op moten. Later op de dag gaan wij eten bij S.U.M.O. Volgens het internet is het goed beoordeeld.
Vertrek uit Bangkok naar Dubai
De avond van te voren hadden wij om taxi gevraag, en dat met de tol zouden wij ca. 600 Bath betalen. Oke zeiden wij, ook vroegen wij om gewekt te worden om 04:00 uur. Wij zijn heel vroeg op gestaan want de taxi zou om 06:30 uur klaar staan. Aangekomen had wij maar 200 bath betaald, het kwaam door de meter die hij aan gezet heeft. Verder ging het voor spoedig. Alleen onderweg ging het mee veel turbuletie zelfs zo erg dat de crew moesten gaan zitten. Toch zij wij veilig geland. Wij werden afgehaald door Hans. Nadat hij ons gehaald had moest hij nog werken.
Dubai
Doordat wij geen internet hadden konden we geen verhaaltjes plaatsen, ook omdat wij de eerste dagen niets deden. Oudejaarsavond zouden wij naar het vuurwerk kijken maar door de mist koden wij niet veel zien. Na ca. een kwartier ging wij naar huis toe. Thuis even wat bijpraten en daarna zijn wij naar bed gegaan. klik hierOud en Nieuw De volgende dag gingen wij met Hans boodschappen doen. Verder hebben wij niet veel gedaan. Een paar dagen later ging Karin naar huis zij moest 's nachts vliegen. Vrijdag 2 januari De volgende dag gingen wij weer boodschappen doen met Hans. Alleen konden wij niet alles zo snel vinden. 's Avonds gingen naar een resoort, om de zonsondergang te zien, wij zijn gewend om de zon in de zee te zien zakken. maar hier ging in de woestijn onder. foto's van de zonsondergang klik hier Zaterdag 3 januari gingen wij naar de Wadi toe met Hans. Wij moesten wel onze paspoorten meenemen omdat wij de grens overstaken van Oman. Onderweg heb ik wat foto's gemaakt, zo kunt u zien hoe wij door de woestijn reden. Een wadi is een rivierdal in droge gebieden dat gedurende het grootste deel van het jaar droog staat. Gedurende natte periodes en regenbuien stroomt echter veel water door de wadi. Dit kan vrij onverwacht gebeuren. Men spreekt wel van "flash floods". Aangezien woestijnreizigers wadi's vaak als pad gebruiken, lopen zij het gevaar om tijdens een regenbui door het water te worden verrast. Zo kan het gebeuren dat mensen in de woestijn verdrinken. Door een wadi stroomt meestal ook grondwater. Wadi is een Arabisch woord. Op de kaart van de meeste Arabische landen kan men veel wadi's vinden. foto's van de Wadi klik hier Zondag 4 Januari gaan als het goed gaat naar de 5 jarige Burs Kalifa toe. Er zou heel wat te doen zijn, maar dat was niet het geval, zij vierden het niet. Daarom zijn wij naar een Duits Restaurant gegaan en lekker snitzel gegeten. Het was zo veel dat wij een flinke doggy bag mee naar huis kregen. Voor de foto,s van de Duits Restaurant klik hier 5 januari Vanmorgen zijn wij op woestijnsafari gegaan, wij kregen eerst een Arabische hoofdoek om, wij gingen eerst naar een lokale nederzetting en daar konden wij Mohammed vragen stellen. Er waren mensen die vragen stelden aan hem. De tolk vroeg aan een paar Engelse mensen en aan ons of wij geen vragen hadden, nee zeiden wij. Na het stellen van vragen kregen wij ontbijt. Het bestond uit zoete "bamie", pannenkoeken en hun traditioneeleorganise pannenkoekjes,\ die smaakten zeer zoutig en niet lekker. Hierna zijn wij verder de woestijn in gegaan onderweg kwamen wij gazellen tegen, wij hebben wat foto's gemaakt. Onze chauffeur die ons de hele dag begeleide was een grappenmakker, een engelse vrouw die bij elke heuvel en bij elke hobbel zenuwachtig zat te lachen deed de chauffeur het extra slingeren en lachte ook mee met haar. Foto's van de woestijnsafari klik hier Daarna zijn de damens voor de nagels en hair styling naar de salon gegaan en ik naar de massagesalon. 6 Januari Vandaag zijn we eerst naar de Battutta Mall gegaan, daar zijn we bij Costa neergestreken voor de cappuchino en de Wifi. Ook hebben we boodschappen gedaan voor het eten van morgenavond. Globe park Dubai Wie kan de wereld in 3 uren rond Jules Verne kon het in 80 dagen. Nou wij deden het in 3 uur. Het was heel mooi en druk. Zie de foto's maar. klik hier 7 januari Wij zijn naar de keukenhof geweest. Ik vroeg hoe laat vertrek het vliegtuig. Zijn wij niet te vroeg voor de keukenhof nee zeiden zij. O gaan wij helpen met planten van de bollen. Nee zei zij. Want we gaan niet naar Nederland, maar we blijven hier in Dubai. "O" zeg ik. Dus vertrokken wij naar de Dudai Mimcie Graden "Dubaische keukenhof". Het was een veel mooier dan bij ons. Ik heb er geen worden voor, zo mooi. Ach ik laten juillie niet spanning wachten.
Veilig thuis gekomen
Wij zijn veilig thuis gekomen om 22.30 uur. Ondanks de turbilentie die wij hadden, is alles verder goed gegaan. Na een veilige landing geen we de Koffers halen. Dan ruim 20 min wacht op de trein. In de trein ontdekte ik dat een van de koffers stuk was, die wij in Amerika gekocht hadden. Dat was dan de derde, in korte tijd. Na aankomst in Almere moesten wij weer wachten nl. 23 min. voordat de bus kwam. Eindelijk thuis en even na praten met Zwaan onder het genot van een kopje koffie. En dan naar bed.