Swalmen 2013

13 februari 2025 - Swalmen, Nederland

Paar dagen uit

Wij zijn een paar dagen in Swalmen.

Wij logeren in Pension Groenewoud.

Omdat Cora laat geboekt had was het wel behelpen.

We hebben ook kennis gemaakt met een paar dames.

Wij vertelden over onze vakantie en onze cruise.

Eén de van de vrouwen had bij Holland Amerika Line gevaren en heeft zo haar ervaringen verteld.

De eerste avond sliepen we in een schuur, daar hebben we niet echt goed kunnen slapen

Ten eerste het was niet donker en ik sliep niet goed.

DE OMGEVING

IMG_0889IMG_0890IMG_0891IMG_0898 een droogmolen

######

De volgende dag gingen we eerst verhuizen naar een kamer. Na het eten gingen we naar Jan, was gezellig we hebben samen geluncht, 's avonds heeft Jan op de boot voor ons gekookt. Het was voor hem de eerste keer dat hij voor anderen kookte, maar het heeft heel goed gesmaakt! Na het eten zijn we terug gegaan naar het pension. Lekker in een kamer en dat was lekker slapen.

Vandaag zijn wij weer naar Jan gegaan, Cora had in het pension eten klaar gemaakt maar helaas Jan kan niet tegen paprika hij krijgt het zuur ervan dus aten wij het op en Jan maakte voor hemzelf pizza hapjes klaar.

Wij zijn tot een uur of negen gebleven. Vandaag eerst verkassen. daarna zij wij gaan wandelen door het drassige bos, het was wel een mooie wandeling.

IMG_0899IMG_0901IMG_0902IMG_0903IMG_0904

IMG_0905 IMG_0909IMG_0912

Daarna wij zijn naar Martin en Angelique gegaan het was zeer gezellig daar. Wij spraken over wat wij beleeft hadden en wij hebben daar nog gegeten. Thuis hebben wij nog wat geklest en wat gedronken. Toen naar bed in de schuur, ik kon weer niet slapen en ik kreeg een nacht merrie. Pas om een uur of 3 viel ik in slaap.

Dit is Weert

IMG_0893IMG_0895IMG_0896IMG_0892IMG_0904IMG_0914IMG_0916

IMG_0918

Eindelijk de laatste keer verkassen. Naar een kamer met keuken. Na het inrichten van de kamer zijn we naar Thorn gegaan. Dit stadje word ook wel witte stad genoemd. Vroeger moest men belasting gaan betalen naar het aantal ramen wat een woning had. Men heeft toen vele ramen verwijderd en dichtgemetseld, om dit niet teveel op te laten vallen heeft men de huizen witgeverfd. Ach ik plaats de foto's wel dan kunt zelf zien hoe mooi het is. Leest u maar, Thorn was een Abdij en vorstendom daar staat veel meer.

Thorn

IMG_0922IMG_0923IMG_0925IMG_0927IMG_0932IMG_0933IMG_0937

IMG_0939IMG_0951IMG_0949 er is Alien in de boom

Zo dit is de laatste dag hier in Swalmen dus eerst goed slapen want morgen staat Essen op de programma.

Wij hebben goed geslapen, eerst eten en inpakken, want wij komen hier niet terug. Het is wel zoals eerst beschreven kamperen geweest, maar we hebben wel genoten.

Essen

Wij hebben goede trip gehad naar Chrissie en Arnd. Wat wonen zij mooi hier.

Zij hebben ons naar de stad gebracht, om te zoeken naar een fotoalbum en kleding, daarna zijn wij naar een oude kolenmijn gegaan. Dat was net op de lijst van UNESCO werelderfgoed geplaatst. Ik heb foto's van gemaakt. O ja Cora was bang geworden ach u zie het op de foto's wel.                                                                                  IMG_0952IMG_0955IMG_0956IMG_0964IMG_0966

IMG_0967IMG_0968IMG_0970IMG_0971IMG_0978 engel

IMG_0981 een hoge roltrap IMG_0985 div, Liften IMG_0994